Raptopoulos AE

ABOUT THIS PROJECT
Η Ραπτόπουλος ΑΕ, ένας από τους ηγέτες στην εμπορία υλικών επίπλου στην Ελλάδα, εμπιστεύτηκε την ομάδα μας και την πλατφόρμα wefia για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο ελληνικό B2B eshop στο χώρο των υλικών επίπλου. Με την εμπειρία μας και το πάθος για την ψηφιακή καινοτομία, προσπαθήσαμε να παράσχουμε μια πλατφόρμα που ενθαρρύνει την εύκολη περιήγηση, την ακριβή παραγγελία και την άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση προϊόντος.
 
Η πρόκληση 
 
Με ένα τόσο ευρύ φάσμα προϊόντων που διατίθενται και σε πολλές διαφορετικές μονάδες μέτρησης, η κύρια πρόκλησή μας ήταν η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που να είναι ταυτόχρονα λειτουργικό και ελκυστικό. Επιθυμούσαμε να παράσχουμε στους επισκέπτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία περιήγησης, όπου μπορούν να ενημερώνονται για κάθε προϊόν με λεπτομέρεια και σαφήνεια. Παράλληλα, θέλαμε το eshop να λειτουργεί αυτόνομα, απλοποιώντας τη διαδικασία για τον πελάτη μας και διασφαλίζοντας την αποδοτικότητα της πλατφόρμας wefia.
 
Το αποτέλεσμα
 
Στηριγμένοι στις ανάγκες της Ραπτόπουλος ΑΕ και με την εμπειρία μας καταφέραμε να υλοποιήσουμε:
  • Σύγχρονο B2B Eshop: Η πλατφόρμα μας wefia είναι σχεδιασμένη για τον σημερινό επαγγελματία, προσφέροντας ένα ισχυρό και σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα. Η πλήρης ασύγχρονη διασύνδεση με το μηχανογραφικό SoftOne εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία και την άμεση ενημέρωση δεδομένων.
  • Online Τιμολογιακές Πολιτικές: Στο B2B eshop που δημιουργήσαμε, ένας από τους πυλώνες της εξατομίκευσης είναι η άμεση προβολή των τιμολογιακών πολιτικών που αντιστοιχούν σε κάθε επαγγελματία πελάτη. Όταν ένας επαγγελματίας συνδέεται στο eshop, έχει τη δυνατότητα να βλέπει τις τιμές που του αντιστοιχούν με βάση την τιμολογιακή πολιτική που έχει οριστεί για αυτόν στο σύστημα ERP. Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνουμε τις αγοραπωλησίες των επαγγελματιών, προσφέροντας τους μια άμεση, διαφανή και εξατομικευμένη προβολή των τιμών που τους αφορούν.
  • Ενσωματωμένα Reports από SoftOne ERP: Το Eshop ενσωματώνει πολλαπλά reports από το SoftOne ERP, προσφέροντας χρήσιμα στατιστικά στατιστικά τόσο στους πωλητές της εταιρείας οι οποίοι θέλουν ανά πάσα στιγμή να έχουν εικόνα για τους πελάτες τους, όσο και στους ίδιους τους πελάτες οι οποίοι θέλουν να ενημερώνονται για τις κινήσεις τους.
  • Πολλαπλές Μονάδες Μέτρησης: Υποστηρίζει πολλαπλές μονάδες μέτρησης (ρολά, μέτρα, εκατοστά, τεμάχια) και διαθέτει μηχανισμούς οι οποίοι διασφαλίζουν ότι δεν θα μπουν ποσότητες στο καλάθι οι οποίες θα χαλάσουν την παραγωγή της εταιρείας δημιουργώντας φύρα στα είδη που αποτελούν πρώτη ύλη για άλλα.
  • Ζωντανή διάθεση αποθεμάτων: Το eshop προσφέρει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τα αποθέματα τόσο των τελικών προϊόντων που πωλούνται σε τεμάχια όσο και των ειδών που χαρακτηρίζονται ως Α' ύλη από την οποία προκύπτουν τα πρώτα.
  • Δημιουργία Παραγγελίας από Excel: Για την ευκολία των χρηστών, παρέχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας παραγγελίας άμεσα από αρχεία Excel, διευκολύνοντας τη διαδικασία για μεγάλες παραγγελίες.
  • Συνήθεις αγορές:  Διευκολύνει τους χρήστες Β2Β προσφέροντας τους άμεσα ενημερωμένη λίστα για να δουν ότι συνήθως αγοράζουν όχι μόνο από το ίδιο το eshop, αλλά γενικά από την εταιρία (τηλεφωνικά, μέσω των πωλητών κλπ). Έτσι μπορούν εύκολα να επαναλάβουν συνήθεις αγορές ή να ανατρέξουν και να βρουν εύκολα κωδικούς που αγόρασαν στο παρελθόν.
  • Πολυγλωσσική Υποστήριξη & Προσβασιμότητα: Το B2B eshop που κατασκευάσαμε είναι σχεδιασμένο για να υποστηρίζει πολλαπλές γλώσσες, με αρχική διαθεσιμότητα στα Αγγλικά. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να επεκτείνει το εμπόριο του σε διεθνείς αγορές και να προσαρμόζει το eshop ανάλογα με τις γλωσσικές ανάγκες των χρηστών. Επιπλέον, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμη για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), εξασφαλίζοντας έτσι μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες.
Αυτές είναι οι κύριες λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του B2B eshop που δημιουργήσαμε για την Ραπτόπουλος ΑΕ, τονίζοντας την καινοτομία, την ευκολία χρήσης και την εξατομίκευση που προσφέρει στους χρήστες του.    
 
Ένα ολοκληρωμένο b2b eshop που συνδέεται απευθείας με το μηχανογραφικό SoftOne, διευκολύνοντας τις τιμολογιακές διαδικασίες.

Ένα ολοκληρωμένο b2b eshop που συνδέεται απευθείας με το μηχανογραφικό SoftOne, διευκολύνοντας τις τιμολογιακές διαδικασίες.

Ειδικούς υπολογισμούς με βάση τις διαθέσιμες Α' Ύλες, προσφέροντας άμεση πληροφόρηση για τα αποθέματα σε πραγματικό χρόνο.

Ειδικούς υπολογισμούς με βάση τις διαθέσιμες Α' Ύλες, προσφέροντας άμεση πληροφόρηση για τα αποθέματα σε πραγματικό χρόνο.

Εξελιγμένο UI/UX design που επιτρέπει στους επαγγελματίες να βρίσκουν γρήγορα τις χρωματικές επιλογές και τους κωδικούς προϊόντων, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή online εμπειρία.
Girl in a jacket

Σύγχρονες λειτουργίες, όπως η δυνατότητα δημιουργίας παραγγελιών από excel, τα reports πωλητών και οι προσωποποιημένες λίστες ειδών για κάθε χρήστη
Girl in a jacket