Αναβάθμιση του B2B E-Shop σας: Συνδυασμός αυτοματισμού και ενσωμάτωσης ERP

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η ύπαρξη ενός e-shop είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση που θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον χώρο του B2B, όπου οι αγοραστές στρέφονται όλο και περισσότερο σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για να πραγματοποιήσουν αγορές. Ωστόσο, η απλή ύπαρξη ενός e-shop δεν αρκεί. Για να πετύχετε στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, πρέπει να αναβαθμίζετε και να βελτιώνετε συνεχώς το ηλεκτρονικό σας κατάστημα για να συμβαδίζετε με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών σας. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε το B2B e-shop σας συνδυάζοντας την αυτοματοποίηση αλλά και την ενοποίηση με το ERP.

Βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη

Η εμπειρία του χρήστη είναι το θεμέλιο κάθε επιτυχημένου e-shop. Εάν οι πελάτες σας δεν μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν στον ιστότοπό σας ή να βρουν τα προϊόντα που χρειάζονται, είναι πολύ πιθανό να κουραστούν και να αναζητήσουν κάποιο άλλο e-shop. Επειδή, δυστυχώς, πλέον οι ρυθμοί της ζωής είναι γρήγοροι, το ίδιο ακριβώς ισχύει και στο διαδίκτυο. Αν, λοιπόν, ένας πιθανός πελάτης εισέλθει στο e-shop σας και δεν είναι φιλικό προς αυτόν, το μόνο σίγουρο είναι πως θα εξέλθει. Οπότε για να αναβαθμίσετε το e-shop σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών σας. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό είναι να κάνετε την ιστοσελίδα σας φιλική προς τα κινητά. Πλέον, αρκετοί πελάτες χρησιμοποιούν τις κινητές συσκευές τους για να περιηγηθούν στο διαδίκτυο, οπότε είναι σημαντικό το e-shop σας να είναι βελτιστοποιημένο και για κινητές συσκευές. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι ο ιστότοπος σας ανταποκρίνεται και είναι εύκολος στη χρήση σε μικρή οθόνη.

Ακόμα ένας τρόπος είναι να κάνετε χρήση ενός αλγόριθμου σύνθετης αναζήτησης. Δηλαδή, το e-shop σας θα πρέπει να διαθέτει μια ισχυρή λειτουργία αναζήτησης που μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες σας να βρουν γρήγορα και αποτελεσματικά αυτό που ψάχνουν. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε τους πελάτες σας να περιορίσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης και να βρουν ακριβώς τα προϊόντα που χρειάζονται. Μπορείτε επίσης να αναλύσετε τα δεδομένα που έχετε ώστε να προσδιορίσετε μοτίβα των προϊόντων που αγοράζουν οι πελάτες σας και έτσι να κάνετε τις αντίστοιχες προτάσεις. Τέλος, εξίσου σημαντικό είναι να ζητήσετε από τους πελάτες σας να παρέχουν σχόλια σχετικά με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, τα προϊόντα σας καθώς και τις υπηρεσίες σας. Έτσι θα μπορείτε να βελτιώνετε συνεχώς το ηλεκτρονικό σας κατάστημα αλλά και την εμπειρία των πελατών σας.

Αυτοματοποιήστε τις διαδικασίες του B2B e-shop σας

Ο αυτοματισμός είναι ένα ακόμα βασικό συστατικό της αναβάθμισης του B2B e-shop σας. Με την αυτοματοποίηση ορισμένων διαδικασιών, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις λειτουργίες και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε chatbots για να χειριστείτε τις ερωτήσεις των πελατών σας. Άλλο ένα παράδειγμα είναι να κάνετε χρήση αυτόματων ανταποκριτών ώστε να στείλετε αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών παρέχοντας ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση των παραγγελιών τους.

Ακόμα ένα παράδειγμα είναι να χρησιμοποιήσετε συστήματα παρακολούθησης παραγγελιών για να παρέχετε στους πελάτες ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση των παραγγελιών τους. Αυτό, θα συμβάλλει στη μείωση των ερωτημάτων των πελατών και στη βελτίωση της συνολικής τους εμπειρίας. Ένα τελευταίο παράδειγμα είναι να εφαρμόσετε ροές εργασίας και διαδικασίες έγκρισης οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας επεξεργασίας και εκπλήρωσης των παραγγελιών σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε ροές εργασίας που δρομολογούν αυτόματα παραγγελίες στο κατάλληλο τμήμα για επεξεργασία ή διαδικασίες έγκρισης που απαιτούν έγκριση από κάποιον που έχετε εσείς ορίσει πριν να ξεκινήσει η επεξεργασία της.

Ενσωμάτωση του Β2Β e-shop σας με το ERP

Η ενσωμάτωση με το ERP είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ όσον αφορά την αναβάθμιση του B2B e-shop σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξαλείψετε τη χειροκίνητη εισαγωγή δεδομένων και να βελτιώσετε τους χρόνους διεκπεραίωσης των παραγγελιών σας και όχι μόνο. Με την διασύνδεση του ERP με το e-shop σας, όλες οι διαδικασίες του γίνονται με αυτόματο τρόπο. Από την παραγγελία μέχρι και την τιμολόγηση δεν θα χρειάζεται πλέον η παρεμβολή σας. Επίσης, θα γίνεται αυτόματα μαζική ενημέρωση από το ERP προς το e-shop σας των βασικών χαρακτηριστικών του, όπως είναι τα είδη, οι κατηγορίες, το μέγεθος και τα λοιπά. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα του συγχρονισμού των προϊοντικών κατηγοριών από το erp προς το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Ο συγχρονισμός γίνεται επίσης σε περιγραφές και tags μέχρι και σε τιμοκαταλόγους, ΦΠΑ και άλλα. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει εισαγωγή παραγγελιών του web προς το erp σε παράλληλη ανοιχτή καρτέλα (πελάτη erp). Η διασύνδεση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με το σύστημα ERP μπορεί, επιπλέον, να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι όλα τα δεδομένα είναι ακριβή και ενημερωμένα.

Πώς το WEFIA μπορεί να παντρέψει την αυτοματοποίηση αλλά και την διασύνδεση με το ERP σε ένα

Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν σε μια πλατφόρμα ώστε από την παραγγελία μέχρι και την αποθήκη να υπάρχει μια φυσική ροή χωρίς διακοπές αλλά και χωρίς την παρέμβασή σας. Το WEFIA είναι η λύση που ψάχνετε, το οποίο έχει την δυνατότητα να διασυνδεθεί με όλα τα erp της Ελλάδας και όχι μόνο καθώς και να εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο τα αποθέματα σας από όλες τις παραγγελίες που έχετε, είτε αυτές είναι τηλεφωνικές είτε καταχωρούνται από το e-shop σας είτε από κάποια άλλη πλατφόρμα. Πέρα από αυτό, εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο τις κατηγορίες του e-shop σας, την τιμή καθώς και πολλά άλλα. Το WEFIA είναι μια multichannel e-commerce πλατφόρμα η οποία μπορεί να κάνει ότι χρειάζεται το e-shop σας για εσάς. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το WEFIA μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επίλογος

Συμπερασματικά, ένα e-shop από μόνο του, ουσιαστικά, δεν υφίσταται αν δεν συνδυαστούν ο αυτοματισμός και η ενσωμάτωση με το ERP, κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα με το WEFIA. Τα οφέλη, λοιπόν, από την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος με αυτόν τον τρόπο είναι σαφή. Επενδύοντας σε αυτούς τους δύο πολύ σημαντικούς πυλώνες μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το B2B e-shop σας θα παραμείνει βασικό μέρος της επιχειρηματικής σας στρατηγικής για τα επόμενα χρόνια.